Kézzel készült vörösréz fazék fedővel és polírozott sárgaréz füllel igazán mutatós darab, melyet a profi konyhákban ma is előszeretettel használnak, de a modern konyhában is tökéletesen megállja a helyét. A szinte örökéletű vörösréz edény hőátadó képessége egyszerűen hihetetlen. Kitűnően alkalmas egytál ételek, levesek, szószok és hagyományos ételek elkészítésére.
Csak néhány hagyományos étel, amely a legjobb ízvilág miatt csakis rézedényben készülhet, ha autentikusan állunk a gasztronómiához: rizottó, polenta, kuszkusz, lekvár, fondue, csokoládészósz, marcipán massza, karamell stb. De ne feledkezzünk meg a tejből készített ételekről, úgymint sajtok.
Tökéletes kényes szószok készítéséhez, redukciókhoz, de pörköltek melegítéséhez és sűrítéséhez is. Ugyanakkor különleges kivitelezésének köszönhetően tálalhatja is benne az ételt, biztos a siker.
A rézedényben készült vadpörköltek íze mindenkit meggyőz arról, hogy gasztronómiában és a konyhában a rézedényeknek van helye.
Használható minden típusú főzőkészüléken, úgymint gáz, elektromos és üvegkerámia főzőlapon vagy akár szabad tűzön is, kivéve az indukciós főzőlapot.
Fontos tudni azonban, hogy a magas sav tartalmú vagy nagyon sós ételeket rézedényben nem túl jód elkészíteni, hosszasan tárolni, mert a főzés, illetve a tárolás alatt réz-acetát keletkezik a sav vagy erős sózás miatt, mely nagy mennyiségben fogyasztva nem túl egészséges. Ezért javasoljuk, hogy amennyiben savas vagy nagyon sózott ételt készít, akkor mielőbb másik edényben legyen az étel hosszabb ideig tartó tárolása.
A vörösrezet a savas anyagok megmarják, ezért nagyon savas ételek (például citromot tartalmazó) elkészítésére nem javasoljuk.