Égett már le a cefréje? Elveszhet az egész évi munkája! Van megoldás!
A cefre lefőzésekor a legtöbb problémát az anyag leégése okozza. Sok kellemetlenségtől szabadul meg, ha cefrekosarat használ az alszesz előállításakor. A leégésre hajlamos sűrű anyag nem érintkezik a forró üst falával, folyadék réteg veszi körül, mely nem tud leégni. A gyümölcsdarabok nem tudnak az üst aljára leülni. A cefre lepárlási ideje rövidül.
Hatékony, mintha duplafalu üst lenne.
A cefre elkészítésekor lényeges, hogy ne legyenek benne nagyobb szilárd darabok, egyrészt mert az a cél, hogy az élesztőgombák az összes cukormolekulához hozzáférjenek és alkoholt készítsenek belőle, másrészt a gyümölcs aromái és íz anyagai is így tudnakmegörződni a cefrében, majd a lefőzés során a párlatba vándorolni. A pektinbontó enzim gyümölcs sejtfalában lévő pektin lebontásával gyakorlatilag elfolyósítja az alapanyagot.
Ennek ellenére előfordulhat, hogy nagyobb darabok maradnak a cefrében. A szimpla falú, keverő nélküli főzőkben a cefrében lévő szilárd gyümölcs darabok a tömegük miatt leülnek a főző aljára és a legóvatosabb melegítés mellett is előbb-utóbb szenesedni kezdenek.
A leégett, "odakozmált" cefre kellemetlen ízű és szagú, mely tönkreteszi a pálinkát.
További kárt jelent, hogy a leégett üstöt csak sok munkával lehet kitisztítani, ha lehet!
Az általunk gyártott Cefrekosarak az ECO Pálinkafőző családunk minden méretéhez elérhetőek, az ECO Pálinkafőző 17 L, ECO Pálinkafőző 38 L és 50 L készülékeinkhez.
Továbbá alkalmas Perfect Home 50 L. berendezéshez is.